Zijn als een boom – workshop in Leidschendam

 

Genoeg tijd en genoeg afwisseling. Mooie oefeningen die helpen in de ervaring te komen.  

Goede opbouw; goede hoeveelheid & tempo. Goed stappenplan, goede regie, tevreden deelnemers.

 

Fantastisch programma!

Erg inspirerend!

Duidelijk ingekaderd in vier stappen. Verrassend; je komt jezelf en ander tegen. Een ervaring om in je hart te sluiten.

 

Afwisselend. Veel meer dan ik had verwacht. Fijn ook om zelf veel tijd te kunnen dragen en te geven aan de groep.

Eten is goed. Avondeten was heerlijk + vernieuwend. Groepsgrootte = prettig aantal!

 

Het programma is helder met voldoende pauzes en ruimte.

De oefeningen zijn mooi, duidelijk en verdiepend. Heel erg fijn, hoewel dat ook zeer afhankelijk is van de doelgroep. Voor de één gaat dit te diep, voor de ander niet diep genoeg.

Dit is een selectie uit wat we terug kregen van de deelnemers van de workshop Zijn als een boom. Een heel mooi programma gebaseerd op het Werk van Joanna Macy. Wouter en Cecilia hebben deze workshop verzorgd, met Catharina en Jeanine als ondersteuning. Wouter, Cecilia, Catharina en Jeanine zijn allemaal betrokken bij de Transitie naar Veerkrachtgroep. De vijftien deelnemers hebben verschillende oefeningen gedaan in en rondom een schoolgebouw in Leidschendam.

groepsfoto Zijn als een boom - workshop in Leidschendam

groepsfoto Zijn als een boom – workshop in Leidschendam

Het hele weekend werken we in de heilige ruimte die Cecilia samen met de deelnemers gecreëerd heeft. Vanuit de traditie van de oude inheemse volkeren van de Andes vragen we aanwezigheid van de krachten en krachtdieren. De heilige ruimte kent zeven richtingen. Het is een mooi ritueel en geeft meteen verdieping voor het werken.

Joanna Macy’s Werk van diepe ecologie heeft een hele krachtige opbouw. Het programma is opgebouwd in vier stappen: Gronden in dankbaarheid – Jouw pijn voor de wereld eren – Kijken met andere ogen – Weer op pad gaan. Bij elke stap hebben we een aantal oefeningen gedaan, zowel in tweetallen als in de groep. De waarheidscirkel is bijvoorbeeld een oefening waar we onze pijn transformeren.

Deze weekenden smaken naar meer! Het is fantastisch om hier deel van uit te mogen maken en mee te kunnen doen. Mensen hebben behoefte om zich te verbinden met andere mensen. Wat is er mooier om andere mensen in transitie te ontmoeten en samen een mooi programma te doen en verbinding te maken. Heerlijk om af te sluiten met een klankenbad waarin alle stemmen gehoord mogen worden.

 

de vier stappen

de vier stappen

 

foto’s: Monique Ravensberg