Activiteiten en meedoen

Interesse om mee te doen met Transitie naar Veerkracht? Stuur een mail met je motivatie naar transitieveerkracht@gmail.com

Avondworkshops

– Jouw veerkracht van het hart

Inleiding en interactieve workshop waarin je aan de slag gaat om jouw drijfveer te ontdekken. Wat zou je doen, als je wist dat het niet zou mislukken, om te zorgen voor jezelf, voor je leefomgeving en voor de aarde? Ervaar jouw belemmeringen en hoe je daar mee om kunt gaan.

Stegge en Levensland Winterswijk 2013 068

– Transitie Wereld Café

Op deze avond kiezen we drie thema’s. Per tafel verzorgt de gespreksbegeleider het Wereld Café gesprek. De mensen aan tafel wisselen na 20 minuten van tafel, zodat alle gespreksonderwerpen voor iedereen aan bod komen. Aan het eind van de avond wordt alles wat besproken is per tafel, samengevat voor de zaal.
Bij een grote opkomst kunnen we meer groepen maken en meer thema’s kiezen.

Transitie Wereld Café

Transitie Wereld Café

Transitie Wereld Café

Transitie Wereld Café

– Dromen oogsten, een droomcirkel maken

In een droomcirkel, de eerste stap van Dromen oogsten, ga je met een aantal mensen een project in de werkelijkheid zetten. Er is volle aandacht voor elkaar door stil te luisteren en op empathische wijze proberen in te leven in wat de ander echt wil zeggen.

Dromen oogsten is een procesmethode om mensen en organisaties te helpen met het ontwikkelen, uitvoeren en afronden van inspirerende en verbindende projecten. Het gebruik van deze methode creëert spelsituaties, wanneer ze door het hele team wordt gespeeld, jouw dromen laat uitkomen. Stel zelf je droomteam samen en laat je droom uitkomen!

droomcirkel neergelegd voor Yogibori

droomcirkel neergelegd voor Yogibori

Dagworkshops

– Joanna Macy’s Het Werk dat weer verbindt

Een duidelijk overzichtelijk programma in vier stappen zijn de leidraad voor deze workshop. Het programma biedt verschillende werkvormen met ruimte voor interactie, bewustwording, ruimte om te bezinnen naast actieve samenwerking. We ervaren opnieuw onze band met de natuur als inspiratiebron.

vier stappen

Jouw veerkracht van het hart

Je wilt een positieve verandering maken. Dit is echt het moment om een actieve bijdrage te gaan leveren aan de transitie. Je werkt toe naar een mooiere, schonere en gezonde wereld voor jezelf, de mensen om je heen en Moeder Aarde. Een dag aan de slag! Vanuit de vier stappen om verandering te ervaren krijg je hier inspiratie en handvatten om in verbinding met jouw project aan de slag te gaan.

iedereen luistert

iedereen luistert

Sociale permacultuur

Workshop waarin de permacultuurprincipes op jezelf worden toegepast. Hoe veerkrachtig ben je zelf? Wat kom je halen en wat kom je brengen? Je krijgt meer inzicht in jouw eigen vraag en aanbod om jouw leven zo makkelijk mogelijk in te richten. In de middag gaan we in groepjes kennis en kunde uitruilen. We eindigen met een ‘marktplaats’ waar je jouw transitieproject kan presenteren. Kenmerken zijn: permacultuurprincipes toepassen in het licht van onze sociaal-economische westerse maatschappij, persoonlijk leiderschap, presenteren voor de groep, met veel interactie, groepswerk en netwerken.

leiderschap ervaren

leiderschap ervaren

– Dromen oogsten

We beginnen met een droomcirkel, na een korte theoretische onderbouwing. In een droomcirkel ga je met een aantal mensen een project in de werkelijkheid zetten. We doorlopen de stappen dromen en plannen van deze procesmethode. Door alle stappen te doen van dromen, plannen, doen en vieren worden verbazingwekkende succesvolle projecten gerealiseerd. Er is de volle aandacht voor elkaar door stil te luisteren en op empatische wijze proberen in te leven in wat de ander echt wil zeggen.

Dromen oogsten is een procesmethode om mensen en organisaties te helpen met het ontwikkelen, uitvoeren en afronden van inspirerende en verbindende projecten. Het gebruik van deze methode creëert spelsituaties, wanneer ze door het hele team wordt gespeeld, jouw dromen laat uitkomen.

rangschikken van de dromen oogst

rangschikken van de dromen oogst

 

Weekendworkshops

– Zijn als een boom – diepe ecologie

– Visievorming voor transitiegroepen

– Transitie naar Veerkracht weekend workshop

 

Advies, ondersteuning en begeleiding

Heb je meer nodig dan een weekend om te verdiepen en verbinden? Een transitieproces waar meer bij komt kijken en waar een duidelijke, hoopvolle, bereikbare visie aan ten grondslag moet liggen? Het team van Transitie naar Veerkracht bestaat uit een groep voorlopers en pioniers die in staat zijn het proces van alle kanten te bekijken en adviseren.

Praktische informatie over de weekenden van Transitie naar Veerkracht

We zijn te gast op verschillende locaties in Nederland. Bijvoorbeeld het Eibernest (Liessel), de Groene Golf (Deventer), Transitie Lab (Wageningen).

Kosten
Om de kosten zo laag mogelijk te houden willen we vragen om iets te eten mee te nemen wat we kunnen delen. (brood en broodbeleg, kruidenthee, koffie, iets lekkers voor bij de koffie/thee, verse groenten, soep, salade, hartige taart, enz. enz.).

We vragen een bijdrage en geven een richtbedrag voor de huur en de organisatie van de training met waardebepaling achteraf. Vrijwillige donatie, niet gratis.

Meenemen en samen doen
Breng mee wat je wilt delen in de groep. Alle inbreng is welkom! Ook helpen met het klaarzetten en inrichten van de ruimte, corvee, afwassen, koffie/thee zetten, opruimen doen we samen.

Meedoen met het team Transitie naar Veerkracht
Het team van Transitie naar Veerkracht heeft het tot haar roeping gemaakt om TnV in Nederland tot ontwikkeling te brengen. Wij willen dat bewust samen doen in een co-creatieproces met een groep krachtige gemotiveerde mensen.

Een groep mensen die zich de komende jaren wijden aan het ontwikkelen en geven van
trainingen aan mensen en groepen die zich bewust inzetten voor een veerkrachtige,
liefdevolle en ecologische samenleving. TnV richt zich daarbij specifiek op het gebied van
de menselijke relaties: Met jezelf, met de sociale groep en met de aarde.

Wij richten ons op de versterking van mensen bij het inzetten van hun kennis, talenten
en energie. Om persoonlijk én gezamenlijk zorg te dragen voor een groepsproces waarin
ieder het beste van zichzelf kan geven. Waaruit een creatieve, gelukkige én sterke
organisatie kan groeien.

We denken aan TnV als een zelfstandig partnerproject van en voor bewegingen zoals
Transition Towns, Permacultuur en EcoDorpen. Met de vrijheid samen te werken met een
ieder die de zojuist genoemde ziens- en levenswijze onderschrijven.

Wij realiseren ons dat weerstanden en spanningen inherent zijn aan groei en verandering.
Dat dit deel is van het leerproces en juist door problemen samen aan te gaan, kunnen we
er sterker uitkomen. Dan leren we de meest wezenlijke vaardigheden die we voor onze
reis nodig hebben.

Als een indicatie van het engagement waar we aan denken hebben we een paar punten:
• De bereidheid om tijd en moeite te nemen om elkaar en het proces te steunen
• Om te willen geven wat je in je hebt aan talenten en kennis
• Het vrijmaken van je tijd voor de geplande bijeenkomsten
• De kosten dragen voor de bijeenkomsten, die zo laag mogelijk worden gehouden
• Het uitvoeren van taken voor en tijdens de bijeenkomsten
• Geen salaris voor je inzet in deze pioniersfase

Heb je al een ‘kennismaking’ te geschreven?: Waarom wil jij graag meedoen aan
Transitie naar Veerkracht? Wat kun je bieden en wat heb je nodig?

We willen je van harte uitnodigen om met ons team kennis te maken, en wie
weet verder werken aan de ontwikkeling van Transitie naar Veerkracht in Nederland.

Interesse om mee te doen met Transitie naar Veerkracht? Stuur een mail met je motivatie naar transitieveerkracht@gmail.com