Transitie Team Midden Brabant

Transition Town Boxtel organiseert samen met Het Groene Woud in het najaar van 2015 een drietal verkennende bijeenkomsten over voedsel, kleding-textiel en mobiliteit.

Adviseurs in transitie
Transitie Team Midden-Brabant bestaat vanaf de zomer 2013 uit een aantal enthousiaste mensen die bezig zijn met transitie en zich vanuit dit netwerk laten inspireren. Vanuit hun ervaring die zij met transitie hebben opgebouwd, staan zij open voor vragen vanuit de samenleving in Midden-Brabant. Vragen die te maken hebben met transitie, met verandering in de samenleving, waarbij dingen niet meer door de overheid over grote organisaties worden geregeld, maar van onderaf, vanuit de veerkracht, kwaliteit en talent van mensen zelf. Op deze manier willen we op een out-of the box manier bijdragen aan een nieuwe bodem voor een duurzame toekomst van onze waardevolle samenleving. Het Transitie Team adviseert, verbindt, ondersteunt, begeleidt en inspireert.

Onderwerpen waar we ons mee bezig houden zijn:
^ lokale voedselproductie rondom de stad – gemeenschapslandbouw – eetbaar landschap – voedselbos in de regio – biologische weekmarkt

^ Fossiel Vrij Tilburg – Landelijk is Fossiel Vrij een snel groeiende beweging die bijvoorbeeld de overheid wil aanzetten tot fossielvrije investeringen. Transition Town Boxtel en Transitie Stad Roermond hebben het voortouw genomen met hun lokale aanpak, die we in Tilburg ook willen uitrollen. Er is in Tilburg is een initiatief gestart waar we zeker mensen bij kunnen gebruiken die meedoen. Natuurlijk kunnen we ook aan andere landelijke evenementen een lokale invulling geven.

^ Culturele uitwisseling Turnhout – Tilburg In 2015 wordt de culturele samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland gevierd met een aantal culturele activiteiten. Een groep van Transitie Turnhout wil graag samen optrekken met kunstzinnige mensen in Tilburg om aandacht te vragen voor ‘delen’. Project wordt vanaf 2015 uitgevoerd en op 14 februari 2016 afgerond met een evenement.

Wil je meedenken, meebouwen en meedoen met één van de onderwerpen? Mail catharinadeb [at] gmail.com of bel 06-18076977.

Bekijk hier filmpjes over wat Transition Town Tilburg eerder neerzette.