Transitie naar Veerkracht weekend in Transitie Lokaal mooi verlopen

tnv mei 2013 001 tnv mei 2013 002 tnv mei 2013 004 tnv mei 2013 005  tnv mei 2013 008 tnv mei 2013 009 tnv mei 2013 010 tnv mei 2013 011 tnv mei 2013 014 tnv mei 2013 018 tnv mei 2013 020 tnv mei 2013 022 tnv mei 2013 023 tnv mei 2013 024

tnv mei 2013 026

tnv mei 2013 027tnv mei 2013 029

 

Het tweede weekend van de training Transitie naar Veerkracht gingen we aan de slag met het uitwerken van de droomcirkel. We begonnen met de cirkel om af te stemmen en de bal van energie door te geven aan alle deelnemers.

We hebben een kennismakingsspel gedaan met de elementen. Iedereen weet inmiddels de namen en ongeveer de woonplaats van de ander, dus wilden we op een andere manier kennismaken: met een cirkel waarin iedereen zijn/haar plek inneemt op volgorde van sterrenbeeld. Wat een mooie verdeling over de cirkel gaf dat te zien! Toen we op volgorde van ascendant gingen staan, stonden we een stuk dichter bij elkaar in de buurt.

Daarna hebben we de kwadranten gebruikt om Dromen oogsten nog wat duidelijker uit te leggen. De fasen van dromen, plannen, doen en vieren hebben we in het Transitie Lokaal kunnen voelen. We zochten voor onszelf de plek in de ruimte waar we ons het meeste bevinden. Goed om te ontdekken dat dat niet altijd de plek is waar we het liefste willen zijn.

In tweetallen hebben we gedroedeld om tot de acties te komen vanuit de droomcirkel. Wat is voor jou het mooiste doel om aan te werken binnen Transitie naar Veerkracht? Op welke manier(en) kan je bijdragen om dit te bereiken? Welke randvoorwaarden gelden er voor jou? In de middag hebben we uitgeschreven wat de acties zijn waaraan we gaan werken voor het programma Transitie naar Veerkracht. De dag hebben we afgesloten met een mooie lopende kleisessie met als resultaat een kleikunstwerk van de groep.

Zondag was de dag dat er vooral aandacht nodig was voor het groepsproces. We hebben uitgebreid in groepjes van twee onze Doelen en Bronnen (oefening van Joanna Macy) opgeschreven en teruggegeven. Goede afsluiting met een mooi lied maakte het weekend helemaal compleet!

Reactie van één van de deelnemers:

Lieve allemaal… phoeh! Ik ben nog aan het bijkomen van alles.. net als vorige keer was het weekend voor een transitie.. het is echt of ik uit een andere wereld kom en moet weer wennen om thuis te zijn. Zo heerlijk om met jullie allemaal zo verbonden te zijn! Dank ook voor de prachtige foto’s, dikke knuffel

 

 

Riskant gedicht

Door te lachen riskeer je een dwaas te lijken

Door te huilen riskeer je een aansteller te zijn

Door gevoelens te tonen riskeer je jezelf bloot te geven

Door het vertellen van je ideeën riskeer je ze te verliezen

Door lief te hebben riskeer je afgewezen te worden

Door te proberen riskeer je te falen

Door te hopen riskeer je te wanhopen

Door te leven riskeer je te sterven…

Het grootste gevaar in ons leven is echter

om nooit iets te riskeren

Een mens die niets riskeert,

doet niets, is niets

zal niets leren, niets voelen, niets veranderen,

niet groeien, niet liefhebben, niet leven.

Geketend in zekerheden, ben je niet meer dan een slaaf

pas als je de risico’s van het leven durft te nemen

kun je een vrij mens worden