Bibliotheek

 

Pas gelezen:

In Vogelsang las ik Het meesterstuk / Anna Enquist

Geleend via peerby van Bram: Verrot lekker / Christian Weij

 

Op mijn nachtkastje:

Een @nder soort geld / Helen Toxopeus in gesprek met Henk van Arkel en Eigen geld maken: @nder geld

Wil je deze boeken als doorgeefboek ontvangen? Ga naar http://www.socialtrade.nl/webshop/doorgeefboek-en-e-boek/

Is een ander soort geld mogelijk, dat tot een eerlijker, effectiever en duurzamer samenleving leidt? Twee betrokken mensen met een totaal verschillende achtergrond raken in gesprek. Werelden botsen. De één is opgeleid als econoom en heeft net haar baan bij een bank opgezegd. De ander is verantwoordelijk voor de innovatieve handels- en geldsystemen die Social Trade Organisation (STRO) op verschillende plekken in de wereld test. De oud-bankier twijfelt of er alternatieven bestaan voor het huidige geld. Toch wint haar nieuwsgierigheid het van haar scepsis en ze verdiept zich in het werk van STRO. Haar wordt gevraagd tal van de gevestigde denkbeelden over geld en economie kritisch te overdenken. Dit boek verrast: speculatie als belangrijkste functie van geld; en hoe ict-innovaties het monopolie van banken veel fundamenteler bedreigen dan Bitcoin doet.

In een apart gedeelte van het boek beschrijft Henk van Arkel de actualiteit van het @ndere geld, dat STRO nu samen met haar partners in Europa neerzet. Dit gebeurt al in Bristol, Catalonië, Lombardije en op Sardinië. De realisatie van deze Social Trade Credit Circuits geschiedt met steun van de EU. Het is geld dat juist werkt tijdens een crisis!

Lees in dit boek hoe met uw hulp en de inzet van IT-innovaties ook in Nederland een alternatief kan worden gerealiseerd voor de doodlopende weg van de banken en financiële markten. Dit wordt een historische gebeurtenis. Want nooit waren er twee soorten geld tegelijk.

Een @nder soort geld is een boek voor iedereen, zonder vaktermen en moeilijk gedoe. De vorm van een gesprek maakt het zeer begrijpelijk. Het is voor eenieder die wil weten hoe het echt zit met de euro, de crisis en wat eraan gedaan kan worden. Het is een volkomen origineel geluid dat stoelt op in de praktijk geteste ideeën. Het is een boek geworden met een frisse blik op wat geld nu eigenlijk is, hoe het ‘werkt’ in ons voordeel èn in ons nadeel; en waarom een tweede munt handig is.

Coming back to life / Joanna Macy

De originele uitgave van Coming Back to Life heeft mensen geholpen om ontkenning, wanhoop, woede en boosheid te transformeren in het zicht van de sociale en ecologische uitdagingen van onze tijd. hDeze nieuwe, compleet vernieuwde editie verplaatst het klassieke werk naar de perceptie van een verergerende wereld crises en de cognitieve, spirituele revolutie die om ons heen plaatsvind. Voorwoord van Molly Young Brown (in het engels) hier. Lees het eerste hoofdstuk hier.

Ver van huis: nieuwe moed in deze dwaze wereld / Margaret J. Wheatley

Hoe blijf je vol goede moed in een wereld die ver van huis is – ver van verbinding met elkaar, ver van ecologisch evenwicht? We worden opgeslokt door werkdruk, sociale druk en bureaucratische systemen, onze hoopvolle initiatieven tot verbetering worden te vaak gefrustreerd of blijven druppels op een gloeiende plaat. En met onze digitale communicatie en digitale identiteit bouwen we een nieuwe toren van Babel. Hoe houd je het vol niet uitgeput of somber te worden, maar het goede te blijven doen en je veerkracht te behouden?

Margaret Wheatley beantwoordt deze vraag door de situatie onder ogen te zien. Ze stelt dat onze reductionistische wijze van analyseren ons alleen maar verder van huis brengt en Wheatley voert in plaats daarvan het principe van emergentie op: situaties, nieuwe technologieën en maatschappelijke factoren brengen ons over kantelpunten heen, waarna er geen weg terug meer is. We kunnen alleen voorwaarts, de nieuwe situatie onder ogen zien, en van daaruit handelen. Emergentie vereist een houding waarin we nieuwsgierig, alert en open zijn naar wat komen gaat en ons instellen op nieuwe omstandigheden.

Ver van huis nodigt de lezer uit tot krijgerschap van de menselijke geest, zoals de Shambhala-krijgers uit het boeddhisme, slechts bewapend met compassie en inzicht. Alleen hiermee en op zoek naar zachtheid, fatsoen en verbinding met elkaar en met jezelf, houden we het vol – en deze levenshouding zal bijdragen aan het proces van continue emergentie en de wereld van binnenuit helen.

Een betoog, dat de huidige maatschappij beziet, recente kennis uit wetenschap betrekt en wijsheid uit het boeddhisme integreert.

Een inspiratie voor eenieder die de staat van de huidige maatschappij, wetenschap en wereld onder ogen ziet en zich afvraagt hoe hij of zij kan bijdragen vanuit een innerlijke veerkracht – op de werkvloer, binnen de bureaucratische systemen, bij maatschappelijke initiatieven, of gewoon in het dagelijks leven.

Gelezen in Centre Lothlorien in juni 2013

– Het labyrint als inwijdingsweg / Roger Rundqvist

Het labyrint een van de grootste en meest geheime mysteriën bestaat sinds vete duizenden jaren en is verspreid over de gehele wereld. Het valt op als een vitaal symbool voor inwijding en innerlijke vernieuwing van zowel het individu als de samenleving. Dit boek schetst de mythologische achtergronden van het labyrint en behandelt op een boeiende wijze essentiële thema’s als de godin in het labyrint, de labyrinten in Knossos en in de kathedraal van Chartres. Hoofdmotief van dit boek is het labyrint als tijdloos symbool voor persoonlijke initiatie, waar we ook in deze tijd gebruik van kunnen maken om in zelfkennis te groeien, om een levensfase te kunnen beëindigen en een nieuwe te beginnen. ‘Het labyrint helpt je jezelf innerlijk te ordenen, om je diepe identiteit terug te vinden.’ Persoonlijke en groepservaringen laten op overtuigende wijze zien hoe het labyrint je bij je persoonlijke innerlijke veranderingen kan ondersteunen. Ruimer gezien is het labyrint een symbool voor de eeuwige, alles bepalende ‘scheppingsdans’. De toegewijde kan door het labyrint de innerlijke verbinding tussen ‘hemel’ en ‘aarde’ de verbondenheid met zijn eigen wezensgrond en zijn kosmische verankering gaan beleven. Uiteindelijk neem je waar dat het labyrint een inwijdingsweg is, waardoor het hart in empathie open gaat. Deze belevenis is de onvoorwaardelijke vrijheid, waar we allen uiteindelijk naar verlangen.

– Boer Gilles van Ham / J.R.R. Tolkien

Signatuur en eigenschap van kruiden / Yvonne Maessen

Een gedegen boek waarin 56 veel gebruikte kruiden worden besproken. Zowel de signatuur als de inhoudstoffen van de kruiden worden gebruikt om hun medicinale werking te begrijpen. De lezer krijg veel handvatten om zelf met geneeskrachtige kruiden om te gaan. Het boek is overzichtelijk ingedeeld. 10e herziene druk 2013.

– Voorbij de tijd / Lucas Slagter

De tijd gaat voorbij en aan alles komt een eind. Met deze waarheid heeft de westerse wereld lang geleefd. Maar is Tijd wel datgene wat wij denken dat het is? Bestaat Tijd of is het een door mensen bedachte zekerheid zodat alles duidelijk, helder en meetbaar is? Een houvast waar we ons leven aan kunnen ophangen? Tijd zoals wij daar in leven en mee omgaan is rechtlijnig, slechts één kant op, het is het scenario van de dood: onontkoombaar en eindigend.

“Voorbij de Tijd” geeft een andere visie op tijd, toont de afwezigheid van tijd aan, maakt duidelijk dat tijd zoals wij dat hanteren slechts een hulpmiddel is en geen basis van ons leven en ons bestaan. Het boek gaat over essentie, de essentie van jouw leven in relatie tot tijd. Het gaat voorbij de illusie van beperkte tijd en de illusie dat de mens geen deel is van de kosmos, maar daarbuiten staat. Tijd is door mensen bedacht en tot maatstaf verheven.

De Tijd is altijd in beweging en beweegt in alle richtingen, net als dat voor alles in het universum geldt. Alles beweegt continu en in cycli. Alles is, onderweg in een kosmische samenhang.

Zonder angst voor het einde en vanuit een innerlijk Weten dat alles energie is en altijd doorgaat, kunnen we leven in synchroniciteit en verbinding. Zo heb je altijd Tijd. Zo kunnen we terug naar de essentie van leven, van het menselijk bestaan. Zo te leren leven, geeft je eindeloze en onbeperkte mogelijkheden.
De Tijd Is en Jij Bent!

Literatuurlijst die gebruikt wordt voor de workshops etherische olie maken

www.indekoperenketel.blogspot.com

375 essential oils and hydrosols / Jeanne Rose. – Berkeley: Frog, 1999
ISBN 1-883319-89-7
www.jeannerose.net www.aromaticplantproject.com

Aromatherapy: essential oils in colour / Rosemary Caddy. – Guildford: Amberwood, 2001
ISBN 1-899308-14-8

Aromecum: aromatherapie van absint tot zonnebloem / Harmen Rijpkema. – Breda: Stichting aromatherapie en natuurlijke gezondheidszorg ontwikkeling, 2011
ISBN 90-809129-2-1

Ätherische öle selbst herstellen / Bettina Malle, Helge Schmickl. – Göttingen, Werkstatt, 2012
ISBN 978-3-89533-552-5

The chemistry of essential oils made simple: God’s love manifest in molecules / David Stewart. – Marble Hill: Care publications, 2006
ISBN 0-934426-99-6

Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening: handboek voor de professional / Madeleine Knapp Hayes-Wellhüner. – Wernhout: Kicozo, 2013
ISBN 978-90-817674-0-8

Echte lavendel: de meest veelzijdige essentiële olie: ervarings en wetenschappelijke gegevens op een rij / Harmen Rijpkema. – Breda: Stichting aromatherapie en natuurlijke gezondheidsontwikkeling, 2004
ISBN 90-9017934-8

Encyclopedie van de etherische oliën: complete gids voor het gebruik van aromatische oliën bij aromatherapie, kruidenbehandeling, gezondheid en fitness / Julia Lawless [vert. Thea van Bokhoven]. – Tilburg; de ster, 1999
ISBN 90-65560378

Etherische oliën: handboek voor aromatherapie / Michel Vanhove, Geert Devlieghere. – Wielsbeke: de eenhoorn, 2007
ISBN 978-90-73913-12-7

Eucalyptus, pepermunt en den: oliën voor de luchtwegen: ervarings- en wetenschappelijke gegevens op een rij / Harmen Rijpkema, – Breda: Stichting aromatherapie en natuurlijke gezondheidsontwikkeling, 2006
ISBN 90-809129-3-X

The formulation and preparation of cosmetics fragrances and flavors: with an introduction to the physical aspects of odor and selected syntheses of aromatic chemicals / Louis Appell. – Weymouth: Micelle press, 2007
ISBN 978-1-870228-10-7

Hydrosols and aromatic waters: a collection of data all about hydrosols and their distillation from the aromatic plant project 1990-2009 / by Jeanne Rose. – San Francisco, Jeanne Rose Aromatherapy and the Institute of aromatic and herbal studies in collaboration with the aromatic plant project
www.jeannerose.net www.aromaticplantproject.com

Kruiden, signatuur en eigenschappen / Yvonne Maessen. – Het Kruidenrijk, 2013
www.kruidenrijk.nl

Lavendel: op het land en in huis, tuin en keuken / tekst Anne Simonet-Avril. – Kehl, Kubik/RvH. 2005
ISBN 3-938265-13-2

Make your own essential oils: and skin-care products / Daniel Coaten. – Winslow: Low-impact living initiative, 2006
ISBN 97-80954917135

Secretory structures of aromatic and medicinal plants: a review and atlas of micrographs / Katerina P. Svoboda and Tomas G. Svoboda. – Knighton; Microscopix publications, 2000
ISBN 0-9538461-0-5

 

 

Openbare bibliotheek Zoetermeer

In de zestien jaar dat ik lid ben geweest van de openbare bibliotheek Zoetermeer heb ik 812 titels geleend. Mijn leenhistorie van de laatste jaren vind je hieronder. Natuurlijk heb ik nog veel meer gelezen, vooral klassieken in mijn schooltijd en historische romans. Ik heb veel gelezen van Trouw, Vrij Nederland, Milieudefensie Magazine, Mens en Natuur, Onkruid, Genoeg, ZOZ.

Ik zou graag een keer The Celtic Collection van Alice Starmore willen doorbladeren ter inspiratie.

 

 • Eten en drinken met wilde planten / Laurette van Slobbe
 • Thomas Berry, Profeet voor de Aarde: een introductie in het werk en gedachtegoed van Thomas Berry / Michiel Doorn, met voorwoord door Ervin Laszlo, vertaling door Irma Lamers
 • Tuinen van overvloed / Fransje de Waard
 • Magisch en mystiek Engeland: krachtplaatsen & leylijnen, mythen & legenden / C.      Geysen
 • In de voetsporen van Koning Arthur / Nicky Bullinga beschrijft alle plekken die op een of andere manier verbonden zijn met Arthur’s naam in Engeland, Wales en Schotland. Veel anekdotes, historische achtergronden en foto’s maken dit een heel complete en onderhoudende gids
 • Nederlandse visserstruien / Henriëtte van der Klift-Tellegen Oude foto’s van Nederlandse vissers staan model voor veertig (brei)patronen van visserstruien
 • Sock Innovation: knitting techniques & patterns for one-of-a-kind socks / Cookie A Unconventional, rule-breaking socks are part and parcel in this unique guide to sock knitting that includes 15 new sock patterns. The skills of the average sock knitter are increased through design exploration and advanced stitch manipulation, treating the sock as a knitted canvas where elements are strategically and intentionally placed. New designs of floral lace patterns, angular geometric shapes, and unusual cables are presented along with detailed instructions on modifications to suit needs and aesthetics. The incredible range of style and complexity in this guide runs from sweet and simple to delightfully      imaginative.

Gelezen in Rijen:

 • Wintergeest / Kate Moss
 • Harmonie der sferen / Elizabeth Redfern Ik heb tot een derde ongeveer kunnen lezen. Het boek was een misdruk zodat het eind ontbrak.
 • De Voorproefer / Ugo DiFonte
 • Marguerite / Douglas Glover
 • Het eiland / Victoria Hislop Als voorbereiding op onze vakantie op Kreta
 • Lavendel / Philippa Waring
 • De schaduw van de wind / Carlos Ruiz Zafón
 • Wat me lief was / Siri Hustvedt Over een gezin dat bezwijkt onder een zoon met antisociale gedragsstoornis
 • Leylijnen en leycentra in de Lage Landen / Door Wigholt Vleer, Dick van den Dool Beschrijving van ruim 200 krachtbanen en -centra in Nederland en Vlaanderen. Hoe zit dat in Brabant en in Rijen?
 • Het geheim van de regenkruik / Barbara Wood Het lot van een indianenmeisje in 1150 en dat van een Amerikaanse vrouw in 1910 wordt verbonden door een regenkruik.
 • Kapitein Nemo’s bibliotheek / Per Olov Enquist een verhaal over twee jongens die vlak na hun geboorte per ongeluk worden verwisseld en aan de verkeerde moeder worden meegegeven.

Het is een prachtig boek, maar het is niet heel toegankelijk. Het verhaal wordt verteld door iemand met een ongewone kijk op de dingen, iemand die de werkelijkheid anders duidt dan je verwacht. Het drama wordt ogenschijnlijk op een vrij onbewogen manier verteld. Toch is het geen gevoelloos verteld verhaal. Juist door het perspectief bij deze jongen te leggen, maakt Enquist het drama voelbaar.

 • De bitterbynde trilogie / Cecilia Dart Thornton – Gewoon schitterend, ik wil er meteen naar toe! Hier staat het sprookje van de zwanenbroers
 • Deel 1: De vreemde vondeling De Stormridders zetten hun prachtige gevleugelde hengsten neer op de verheven tinnen van de Isse Toren. Ver daaronder, in de diepe krochten van de burchtstad, wonen de bedienden, die elkaar gruwelijke verhalen vertellen over de onbekende wereld daarbuiten.
  Juist de minste van de minsten, een gehavende, verachte vondeling zonder stem, waagt het de Isse Toren te beklauteren en aan boord van een Windschip te      glippen. Imrhien gaat op reis naar Caermelor, op zoek naar een wijze vrouw die het talent heeft de vondeling een ander leven te geven. Onderweg moet Imrhien een woestenij van eindeloos gevaar overleven. Terwijl de avonturen almaar      levensbedreigender worden, komt iets verschrikkelijks aan het licht.
 • Deel 2: Vrouwe van Droefenis Vermomd als Vrouwe van Droefenis wacht Imrhien aan het hof van Caermelor op de terugkeer van de koning, maar zij en haar geliefden zijn het doelwit van gruwelijke monsters en kwade machten. De Wilde     Jacht is geopend…
 • Deel 3: Om de eeuwige macht In zijn burcht in het rijk van de eeuwige nacht heerst Morragan de Ravenprins. Hier, in het hart van de sinistere elfenmagie, moet de vondeling die zich Tahquil-Ashalind noemt het geheim van haar afkomst zoeken…
 • Het dertiende verhaal / D. Setterfield – Vakantieverhaal voor op de boot Een hoogbejaarde Engelse auteur vertelt haar levensverhaal aan de dochter van een boekhandelaar die haar biografie moet publiceren.
 • De heksen van Smyrna / M. Meimaridi Rond 1900 weten twee Griekse vrouwen via van een Turkse tovenares gekregen toverspreuken en recepten vele mannen naar hun hand te zetten en grote macht en aanzien te verwerven in Smyrna. Voor de vakantie tijdens een Turkse zeilcruise
 • De Reiziger / John Twelve Hawks Ecothriller
 • De vertellers /  Rabih Alameddine Tig verhalen door elkaar die samenkomen in Israel rond 1983
 • Aprilheks / Majgull Axelsson Meeslepend boek over drie pleegzussen die een onbekende zus hebben met sterke paranormale gaven
 • Vrijheid is / Brandon Bays Vervolg op de Helende Reis, kon niet echt boeien
 • Een engel voor Barra / Eileen Campbell
 • De taal der stenen / Robert Carter
 • Dochters van het licht : een spiritueel avontuur / Deepak Chopra. – 2003, Amsterdam: De Boekerij, 222 pag., 22cm, ISBN 90-225-3682-3, 1e druk
  Vert. van: Daughters of Joy (New York : Putnam, 2002), vert.uit het Engels: Jacqueline Moonen
 • Engelen om ons heen: hoe we ze herkennen, aantrekken en inzetten / Roy Martina met cd
 • De papiermaker van de Amazone / Marie Arana
 • Creatief visualiseren / Shakti Gawain
 • Halvemaan: roman / Diana Abu-Jaber over vrouwelijke kok in VS
 • Godinnen in elke vrouw: een nieuwe psychologie van de vrouw / Jean Shinoda Bolen Over 9 archetypes uit de griekse mythologie
 • De laatste broer / Nathacha Appanah 1940 op Mauritius
 • Als ik het je één keer vertel / Judy Dudnitz
 • De eeuw van mijn vader / Geert Mak klassieker, hoort bij de opvoeding
 • De blauwe kamer / Yasmine Allas . – Amsterdam: De Bezige Bij, 2004. – 405 p ; 22 cm 9023411587 (ISBN) Vreselijk slecht verhaal. De hoofdpersoon laat zich helemaal inpakken door een andere vrouwelijke hysterische indringer in haar huis, leven en familie.
 • De Keizerrijk-trilogie
 • Dochter van het keizerrijk / Raymond E. Feist en Janny Wurts
  De Keizerrijk-trilogie 1 . – 2003, Amsterdam: Uitgeverij Meulenhoff, 23cm, 447pag., 23cm, ISBN 90-225-3730-7 (hardcover), 3e druk
  vert.van: Daughter of the Empire (1987), vert.uit het Engels: Richard      Heufkens
 • Dienaar van het keizerrijk / Raymond E. Feist en Janny Wurts
 • De Keizerrijk-trilogie 2 . – 2003, Amsterdam: Uitgeverij M, 656pag., 23cm, ISBN 90-225-3731-5 hardcover, 2e druk
  vert.van: Servant of the Empire (1990), vert.uit het Engels: Peter Cuijpers
 • Vrouwe van het keizerrijk / Raymond E. Feist en Janny Wurts
 • De Keizerrijk-trilogie 3 . – 2003, Amsterdam: Uitgeverij M, 671pag., 23cm, ISBN 90-290-3732-3, hardcover, 2e druk januari 2000
  vert.van: Mistress of the Empire (1992), vert.uit het Engels: Peter Cuijpers
 • Strategisch en tactisch verhaal over politieke verhoudingen in Midkemia en Kelewan. Cho-ja wil ik graag uitnodigen voor Ecodorp Brabant.

 

Gelezen uit de bibliotheek Zoetermeer tot aan juli 2008 totaal 812 titels

 

 

Auteur

Titel

Geleend op

1. Shreve,   Anita De verbintenis 01-12-2006
2. Carr-Gomm,   Philip De   magie van heksen en druïden 01-12-2006
3. Lankester,   Joke De acht   jaarfeesten 01-12-2006
4. Bowman,   Carol Kinderen   uit de hemel 01-12-2006
5. Hand,   Elizabeth Goddelijke   liefde 02-01-2007
6. Lofthouse,   Jacqui De maagdentempel 02-01-2007
7. Belli,   Gioconda Dochter   van de vulkaan 02-02-2007
8. Eddings,   David Het eiland Thurn 02-02-2007
9. Cabot,   Laurie De heks in   elke vrouw 02-02-2007
10. Bowes,   Sue Huiselijke   hekserij 02-02-2007
11. Crowley,   Vivianne Natuurmagie   en hekserij 01-03-2007
12. Welle,   Marloes van der Het   geheim van de godin 01-03-2007
13. Kouwenhoven,   Judith Een   cheechako in de Yukon 01-03-2007
14. Eddings,   David De gekoesterde 01-03-2007
15. Lahiri,   Jhumpa De naamgenoot 01-03-2007
16. Hand,   Elizabeth De maangodin 20-04-2007
17. Eason,   Cassandra Runen 20-04-2007
18. Lankester,   Joke Heksen   komen van de maan 20-04-2007
19. Eddings,   David De kristallen   kloof 20-04-2007
20. Indonesië 15-05-2007
21. Indonesië 15-05-2007
22. Indonesia 15-05-2007
23. Eddings,   David De voorspelling 15-05-2007
24. Rice,   Anne De Mayfair heks 15-05-2007
25. Cochran,   Molly Koning voor   altijd 15-05-2007
26. Flewelling,   Lynn Koninklijk   orakel 01-06-2007
27. Eddings,   David De magische   koningin 01-06-2007
28. Eddings,   David Het   tovenaarsgambiet 01-06-2007
29. Eddings,   David Het lied   van de Orbus 30-06-2007
30. Eddings,   David Eindspel 30-06-2007
31. Terzani,   Tiziano Vliegen   zonder vleugels 30-06-2007
32. Cortázar,   Julio De prijswinnaars 01-09-2007
33. Enquist,   Anna De thuiskomst 01-09-2007
34. Gallagher,   Ann-Marie De wiccagids 13-10-2007
35. Emoto,   Masaru De   boodschap van water 13-10-2007
36. Marillier,   Juliet Des magiërs   leerling 13-10-2007
37. MacMahon,   Katharine De   dochter van de alchemist 13-10-2007
38. Liffner,   Eva-Marie Camera 16-11-2007
39. Coelho,   Paulo De alchemist 12-12-2007
40. Durlacher,   Jessica De dochter 12-12-2007
41. Marillier,   Juliet Het zwaard   van Fortriu 12-12-2007
42. Oetinger,   Manuela Karma en   vrijheid 03-01-2008
43. Simeti,   Mary Taylor Op   het eiland van Persephone 03-01-2008
44. Bonthuis,   Marjolijn Op   consult bij onze hemelse gidsen 03-01-2008
45.
46. Perfume 28-01-2008
47. Appel,   René Hittegolf 28-01-2008
48. Ahern,   Cecelia De   plek van de verloren dingen 05-02-2008
49. Phelps,   Daphne Een huis op   Sicilië 05-02-2008
50. Bradley,   Marion Zimmer Nevelen van   Avalon 05-02-2008
51.
52.
53. Chopra,   Deepak De wereld   van Merlijn 01-03-2008
54. Francesio,   Giovanni Sicilië 01-03-2008
55. Schaper,   A. Sicilië 01-03-2008
56.
57. Wiemer,   Liza M. Gidsen gids 08-04-2008
58. Cannon,   Dolores Voorbij de dood 08-04-2008
59. Lier,   Marjan van De 9   deugden voor je werk 08-04-2008
60. Tiggelaar,   Ben Dromen,   durven, doen 08-04-2008
61.
62.
63. Lévy,   Justine De afspraak 20-05-2008
64. Smit,   Susan De zweefmolen 20-05-2008
65. Cameron,   Julia Je leven   schrijven 20-05-2008
66. Alternatieve   remedies 20-05-2008
67. Reitsma,   Floris E. Levensloop   en lotsbestemming 20-05-2008
68. Garcia   y Robertson, R. Levend verleden 07-06-2008
69. Gregory,   Philippa De zusjes Boleyn 07-06-2008
70. Megre,   Vladimir De zoemende   ceder 18-06-2008
71. Morris,   Gilbert Zoektocht   naar het geluk 01-07-2008
72. Calmann,   Marianne De schone   van Avignon 01-07-2008
73. Megre,   Vladimir De   zoemende ceders van Rusland 09-07-2008

– Schaduwvanger / Michelle Paver

– Gift van het Woud / Sarah Micklem

– Sabbaths theater / Philip Roth

– Het licht zal je bevrijden: de universele wetten voor spirituele groei / Norma Milanovich, Shirley NcCune

– Eenzaam in de Auvergne

– Geuren van de Provence / Fortescue

– Het dubbelleven van lord John / Diana Gabaldon

– Nefratete: priesteres in Atlantis / Joke Bouwsma

– Een cheechako / Judith Kouwenhoven

– Het geheim van de godin / Marloes van der Welle


De dromers / David en Leigh Eddings

– De kronieken van Bridei / Juliet Marillier

– Vier seizoenen op Sicilië / trage beschrijving van folklore door Amerikaanse die 20 jaar op Sicilië woont

– De plek van de verloren dingen / Cecelia Ahern herkenbaar voor slordervossen

– Levensloop en lotsbestemming / antroposofische visie over karma en de perioden van 7 jaar

– Je leven schrijven / Julia Cameron

– Levend verleden / R. Garcia y Robertson a la Gabaldon

– De zusjes Boleyn/ Phillipa Gregory Onvoorstelbaar hoe Anne de koning zeven jaar aan een lijntje kon houden

– De zweefmolen / Susan Smit

– Alternatieve remedies; Homeopatische …

– De zoemende ceder / Vladimir Megre

– De zoemende ceders van Rusland / Vladimir Megre

 

In mijn boekenkast:

–          De roep van de runen :  een inleiding in de wereld van de runen / Igor Warneck: Hans Keizer. – Hoevelaken: Verba, 2004. –  231 p ; ill ; 19 cm. – Met lit. opg. – Vert. van: Ruf der Runen. – Darmstadt : Schirner, 2001. – Oorspr. titel: Runen-Welten. – Darmstadt : SChirner, 1997. ISBN 905513516X  artikel

–          Engel in een wrede wereld / Don Bradley. – Utrecht [etc.]: Kosmos-Z&K, 1998. – 288 p ;21 cm. – Vert. van: Angels in a harsh world. – New York : Putnam’s Sons, cop. 1998. – ISBN 9021532964

Een spiritueel Amerikaans meisje en haar moreel hoogstaande Britse vriend proberen in 1932 in het koloniale India en Ceylon met hulp van engelen de kwade krachten te overwinnen.

–          Acupressuur als dagelijkse hulp / Chris Jarmey, John Tindall ; [vert. uit het Engels: Aleid Swierenga … et al. ; red.: Eleanor Lines … et al. ; foto’s: Fausto Dorelli ; tek.: Alison Champion]. – Heemstede: Altamira, 1995. – Oorspr. Engelse uitg.: London : Gaia Books, 1991
Met index en lit. opg. – 95 p. : ill., foto’s. ;26 cm. – ISBN 90-6963-351-5

–          Voetmassage als therapie / Hanne Marquardt

http://www.bol.com/nl/p/boeken/voetzonemassage-als-therapie/666796053/index.html

–          Complete voetreflexologie / Kevin & Barbara Kunz ; [vert. uit het Engels door Margot Bakker ; ill.: Barbara Kunz … et al.]. – Deventer : Ankh-Hermes, cop. 1986. – Met reg. – Vert. van: The complete guide to foot reflexology. – Englewood Cliffs, N.J. : Prentice-Hall, 1980. – 158 p. : ill., tab. ;25 cm. – ISBN 90-202-5188-0 geb.

http://www.bol.com/nl/p/boeken/complete-voetreflexologie/666790425/index.html

–          Tenen lezen / Imre Somogyi

–          Homeopathie thuis / Stephen Commings, Dana Ullmann

–          Ontsluier uw dromen / Robert Langs

–          De taal van het hart / Wayne Dyer

–          Reincarnatie therapie / Florence Wagner McClain

–          Je gids naar een vorig leven / Jan Kleyn

–          Jouw persoonlijke gids / Jan Kleyn

–          De keizer die flauwviel / Peter den Haring

–          Leef gezond, adem rustig : astma te lijf met de Buteyko-methode / Masha Anthonissen – Kotousova

–          Metamorfose door prenataaltherapie / Robert St. John

–          Antroposofie en de wijsheid van de rozenkruisers / Rudolf Steiner

–          Vrouwen die teveel liefhebben / Robin Norwood

–          Oude levens nieuwe koersen : reïncarnatie en de samenhang tussen opeenvolgende levens / Matthijs Kamphoff

–          De zin van ziekzijn / Dethlefsen en Dahlke

–          Met aandacht genezen : geestelijke achtergronden van ziekte en gezondheid / door Henk Goossens en Connie van der Arend. – Breda: de Ster

–          Alle geneesmiddelen van Dr. Vogel : Dr. Vogel gids voor alle geneesmiddelen vademecum voor thuis. – Mix Media

–          Anders beter worden volgens de inzichten van Dr. Vogel : de natuurlijke aanpak van ruim 250 aandoeningen en 98 kinderziekten

–          Helende meditaties / Louise L. Hay

–          Bloesemtherapie / Christine Wildwood. – Kosmos

–          Genezende geuren / Erna Droesbeke

–          Encyclopedie der natuurgeneeswijze / Eugenio G. Vaga; vertaald en bewerkt door Mr. Rudolf Misset. – Delfia press, 1976. – Met talrijke illustraties in kleur en z /w, register van Nederlandse trefwoorden. Dit boek bevat rond drieduizend fythotherapeutische recepten In het eerste, algemene deel van het boek vindt de lezer de wijze van extractbereiding en de recepten voor een dertigtal algemene fytotherapeutische middelen. In het tweede, alfabetische deel zijn de recepten gerangschikt per aandoening.

–          De profeet/ Kahlil Gibran

‘Almoestafa, de uitverkorene en beminde had in de stad Orfaleze twaalf jaar gewacht op zijn schip, dat weer zou keren om hem terug te voeren naar zijn geboorte-eiland. En in het twaalfde jaar, beklom hij de heuvel buiten de stadsmuren en richtte de blik zeewaarts. En zie, hij zag hoe zijn schip inkwam met de mist. Toen zwaaiden de poorten van zijn hart wagenwijd open en zijn vreugde vloog uit ver over zee. Hij sloot zijn ogen en bad in de stilten van zijn ziel.’
‘De Profeet’ van Gibran is een absolute en tijdloze klassieker. De teksten vinden al meer dan 70 jaar hun weg naar een zeer breed en divers publiek en worden gebruikt bij de belangrijkste momenten in het leven, nl. geboorte, huwelijk en dood.

…’een absolute en tijdloze klassieker’ vermeldt de uitgever op de flap van deze vertaling van deze voor het eerst in 1923 gepubliceerde tekst. Hij bevat de schitterende spirituele dialogen tussen een verlichte, Arabische meester, Almoestafa, en het hem vreemde volk (‘Uw schaduw was een licht op ons gezicht’), dat hij na twaalf jaar tussen hen geleefd te hebben verlaat om naar zijn eigen eiland terug te keren. Uit de prachtige oorspronkelijke vertaling van Carolus Verhulst bij uitgeverij Mirananda wordt graag geciteerd bij alle mogelijke sociale rituelen, dus dat zal ook wel bij deze vertaling gebeuren. Dat is dan echter vooral te danken aan de smaakvolle vormgeving in zakformaat en aan de fraaie cover met een schilderijtje van Jos van Wunnik. Deze vertaling is beslist niet als ‘modern’ te herkennen, integendeel (‘met alle zeilen ree’) en zelfs incidenteel lelijk (‘ge kunt alleen door het zweet des aanschijns uitwissen, wat …’). (Biblion recensie, Peter den Haring.)