Samen BRijen en Atelier Famous

Met liefde en aandacht voor menselijke waarden bewust ambachtelijk upcyclen. Dat is Atelier Famous.

Atelier Famous maakt handgemaakte gebruiksartikelen en woonaccessoires van restmaterialen. Van idee tot realisatie, steunen wij elkaar in de verwezenlijking van onze gemeenschappelijke droom. Onze producten zijn authentiek en zoveel mogelijk van lokale oorsprong. Ze zijn met liefde en aandacht gemaakt, brengen geen schade aan het milieu en maken Moeder Aarde nog mooier. Unieke producten van wol worden verkocht via de webwinkel Eerlijke Wol.

Atelier Famous is een ontmoetingsplek en community voor kunstzinnige en creatieve mensen. Atelier Famous is inmiddels een begrip geworden in de Tilburgse spoorzone. In het atelier inspireren en stimuleren wij elkaar om een eigen stijl te creëren. Ons gevoel van verbondenheid met de Aarde en met elkaar laten wij tot uitdrukking komen in de creaties en de manier van werken. Wij dragen hiermee bij aan een wereld in balans.

Atelier Famous is uniek omdat we als vrouwen samenwerken door allemaal onze eigen vakmanschap (eigenlijk vakvrouwschap) inbrengen. We delen dit met iedereen die het wil en zo laten we zien hoe je op persoonlijk vlak en binnen de groep een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van afval en gebruiken van restmaterialen. Deze kennis en vaardigheden zijn hard nodig in deze tijd van transitie waar we weer meer gaan leven naar de menselijke maat en oude waarden.

Atelier Famous heeft workshops ontwikkelt over wol en textiel en plastic soep. Informeer naar de mogelijkheden voor een activiteit of evenement.

Meegedaan, de activiteiten van Atelier Famous in 2014:
8 maart Resto van Harte workshop Plastic Soup Tilburg West,
12 mei Bazouq Piushaven,
9 juni Festival Wereld Wijd Loon op Zand,
28 en 29 juni Urban Tastin Festival Mundial,
21 september IncubEET,
21 september kinderoogstfeest op Pieter Vreedeplein
september 4 woensdagen workshop textiele werkvormen hergebruiken van materiaal op De Nieuwste School,
9 november Groeilokaal met het levend weefgetouw,
22 november Duvelmarkt,

2013: Modeshow Bazouq, workshop Plastic Soup voor NL Doet schoolkinderen

2012: Plastic kunstwerk voor Dag van de Duurzaamheid, plastic tasjes World = U in Almere, Moeder Natuur dag,

2011: Festival Bewust Leven op 26 maart 2011, Modeshow Recycling fashion op 20 maart 2011,  Wol verven 19 februari 2011, Warme Truiendag 4 februari 2011, Nieuwjaarsfeest 4 januari 2011

2010: Klottermarkt

Pop-up Atelier One minute of Fame
Iedereen kan meedoen om te kaarden, spinnen en weven.
Tunde achter het spinnewiel

~~ Levend Weefgetouw © 
We doen een weef!
Met elkaar maken we een Levend Weefgetouw ©
We worden zelf een onderdeel van een machine die hoort bij ons cultureel erfgoed en de geschiedenis van Tilburg als textielstad. Lekker bewegen is schering en inslag!
met dank aan Marja van Trier

~~  Net-weven
Met draden worden we verbonden en we voelen ons deel van het geheel.
Community art leidt tot een mooi product van restmaterialen.

~~ Experience Plastic Soep
Als dieren in de zee weven we een levensweb. Wat betekent al dat plastic afval in de zee voor de dieren?

 

 

De trend van wild breien is ongeveer begonnen in 2011 en elk voorjaar gaat het weer kriebelen. Tweede paasdag 2015 hebben we in Tilburg op initiatief van Wieke in een tent zitten haken. Wieke is bedenker en ontwikkelaar van “Samen de tuin in” en deze activiteit Breien in het gras.

breien in de tuin met eieren versieren breien in de tuin pasen 2015

We gaan wild breien voor de buurttuin! We haken en breien plantenhangers om buiten te hangen. We kleden bloempotten aan met gerecyclede materialen om onze buurt nog mooier te maken. Zou dat niet leuk zijn? Stel je voor, in je oude broek groeit nu een prei. We stoppen onze creaties vol met allerlei groenten en eetbare bloemen. En bij mooi voorjaarsweer zitten we gewoon buiten met onze handwerkjes!

Samen BRijen voor warme truiendag 2011

Klik hier voor het nieuwsitem van Brabant 10 Samen BRijen voor Warme Truiendag

Samen BRijen voor Warme Truiendag 2011

Een inspirerend project tegen de opwarming van de aarde en voor
de opwarming van elkaar. De bijeenkomsten waren voor iedereen die in de winter
gezellig en warm bij elkaar wilde komen. We breien, haken en punniken om uiteindelijk op 4 februari 2011 een verrassend creatief resultaat te presenteren.

Met dank aan Barbara van LETSkring de Margrieten voor haar donatie van een halve kuub breiwol. Kijk hier naar de presentatie van onze brei – haak – punnik creaties in het nieuwsitem van Brabant10.

Wild breien in wijkcentrum Heyhoef

Op zaterdag 21 mei 2011 ben ik met bezoekers van de Kunstmarkt gaan Wild breien. In wijkcentrum Heyhoef, Tilburg Reeshof, heb ik een aantal kinderen leren breien en hebben we verschillende doorgeefbreiwerken gemaakt.

Warme Truiendag met Atelier Famous in Tilburg 2011

Een inspirerend project tegen de opwarming van de aarde.

We hebben in december 2010 en januari 2011 gebreid, gehaakt en gevilt om op 4 februari 2011 om 16:00 uur een verrassend creatief resultaat te kunnen presenteren.

De bijeenkomsten waren voor iedereen die in de winter gezellig en warm bij elkaar wilde komen.

Alles in beweging
alles omver
en door elkaar
zoveel losse draadjes
die zoeken naar aanknopingspunten
die aan elkaar
gebreid willen worden
maar ook weer niet
te strak
losse structuren
ruimte om te bewegen
een frisse wind
door je hart
een lopend vuurtje
een zee van mogelijkheden
gedragen door
de wijze glimlach van
Moeder Aarde

Marjelle

Wisselbeker voor fiets- en roeiclub Laat Licht en Lucht Uw Leven Binnentreden LLLUBT

In 2010 hebben Nel, Els, Henk en ik de wisselbeker gewonnen. Het is traditie dat er onaangekondigd gecontroleerd kan worden of deze beker goed is afgestofd en op een duidelijk zichtbare plek op de schoorsteenmantel geplaatst is. Ook is het goed gebruik dat de winnaars iets toevoegen aan de wisselbeker wat met fietsen te maken heeft. Ik heb een gele trui wild gebreid en met een rood-wit-blauw haakwerk aan de beker vastgehaakt. Els, veel plezier dit jaar met de wisselbeker. Gefeliciteerd!