Derde Transitie naar Veer-kracht-training gevierd bij Het Eibernest in Liessel

Een heerlijke tijd op Het Eibernest. Ik heb enorm genoten van een heerlijke tijd op Het Eibernest. Henk, Anand en ik waren al een aantal dagen op de kampeerplek annex permatuin om de locatie in te richten en klaar te zetten voor de groep. Goed contact met Marjan van het Eibernest gehad. Harry heeft goed beheerderschap getoond door dj te spelen en muzikant en fotograaf en wijze man. Zijn ger was zaterdagavond tot diep in de nacht een feestpaleis…..

Ik merk tijdens deze training dat ik enorm ben gegroeid in mijn persoonlijke veerkracht en het leiden van groepen. Ik vind het fantastisch om voor de groep zitten. Zo kan ik precies laten zien wat ik wil laten zien van mezelf. Eigenlijk is het zoals Henk al tijden zegt tegen mij: ‘Vertrouw op je eigen kracht. Je kan het ook alleen.’ Dat is precies wat ik heb ervaren en ik vond het helemaal prima. Ook mijn kwetsbaarheid en pijn mogen er zijn in de veiligheid van de groep.

De midzomer ceremonie op vrijdag 21 juni 2013 met tien mensen in de tipi was heel bijzonder. Marion heeft het terrein en de tipi ritueel en spiritueel gereinigd door met witte salie te smudgen. Catharina heeft een cirkel getrokken op de wicca manier en de geesten van de verschillende windrichtingen welkom geheten in ons midden.

Het was de avond waarop we afscheid namen van de tipi die zijn trouwe dienst heeft gedaan en aan het eind van het seizoen wordt ontmanteld. Mooi om de verhalen te vertellen en horen over de avonturen van de tipi. Ook hebben we een heel mooi klankenbad gegeven aan de adelaar op het dak als inwijding. Catharina had een geleide meditatie geschreven. Marjan had gezorgd voor totemdier tarotkaarten. Daar hebben we over gedeeld in de cirkel.

Zaterdagmorgen hebben we na een lekker ontbijt bij elkaar gezeten om te horen hoe het met iedereen is sinds onze vorige weekend met elkaar. Na dit praatgedeelte konden we rustig op het terrein rondkijken en mediteren en een gedicht maken over de natuur. De oefening hierbij is Troost van het dierenrijk.

Na de lunch, toen het weer dreigde te gaan stortregenen, zijn we in de tipi aan de slag gegaan met kleien. We hebben aan de hand van de Theorie U van Otto Scharmer zitten kleien terwijl we hardop onze gedachten uitspraken. Later hebben we gekeken naar de huidige situatie, de harde waarheden en kansen. Vooral opnieuw je kleikunstwerk oppakken en zo aanpassen dat het veerkrachter wordt voor het heden en voor de toekomst werkte bevrijdend.

We hebben gesproken over hoe we verder gaan met deze groep na de zomervakantie. Catharina en Adri hebben een kosmisch verhaal voorgelezen: het herstellen het heilig besef van Thomas Berry. Daarna was het tijd voor feestvieren. Harry speelde dj in zijn ger, en we gingen helemaal los op de muziek, body contact dance, zingen, muziek maken, dansen … tot de merel begon te zingen …

Zondag hebben we besteed aan de innerlijke criticus en de innerlijke coach. Dit is een indringende oefening die veel kan losmaken en lang zal nawerken. Ook werkt het collectief helend op alle mensen in de groep. Na de middagpauze en een bezoek van Hassan, gingen we verder met deze oefening en sloten we het programma af met mooie kleding en een fotosessie.

’s Avonds was een een Grootmoeder cirkel in de tipi en heeft Catharina een bekrachtiging ontvangen van de Grootmoeders’ net van licht.

Het Eibernest getekend door Anand

 

 

ik vond het geweldig om voor jullie allen te koken ik heb ingezien dat het echt nodig is dat iemand een maaltijd klaar maakt.
ik heb genoten van de momenten dat jullie genoten van mijn maaltijden.
ik moet zeggen dat het een goed plan was om aanwezig te zijn tijdens de training.
ik heb zulke leuke mensen ontmoet helemaal te gek.

Henk -Harry -Erik- Catharina- Marjan- Marion- Jeanine – Jeanine (vogel) – Karin  en alle andere
mensen die ik ben vergeten .

te gek

bedankt voor jullie goede zorgen,
Henk en Catharina.

met vriendelijke groeten, Anand 

 

“Dank je wel Eibernest, ik heb een prachtig weekend gehad hier, met heel veel dank aan jullie mooie project, de prachtige permacultuurtuin, de ochtendconcerten van de vogels. Marjan, ik vind je een heel meelevende & geïnteresseerde vrouw en wens je alle geluk, plezier & liefde met je verder ontwikkeling en die van Het Eibernest. “

 

’t Was weer heerlijk en gezellig met jullie / ons allemaal, lekker thuiskomen en mezelf kunnen zijn. Jammer dat we met zo weinig waren. Ik had graag iedereen weer gezien. En toch was dit ook goed zo, we hebben veel gedaan, doorgemaakt, gedeeld en gevierd. Dank jullie wel voor weer een fijn weekeinde in verbondenheid. Ik zie naar de volgende weekeinden van samen zijn uit en vooral ook naar het wisselende leiderschap. Marjan: fijne plek fijne mensen. Prettig om te mogen eten uit jullie tuintje en de natuur eromheen. Ik heb een fijne buitentijd gehad hier. Fijn om je tijdens zo’n groepsgebeuren af en toe eens terug te kunnen trekken in een hoekje in de natuur op jullie terrein.

 

“Transitie …..

Ik kwam – stil- leeg – in mezelf gekeerd … èn in een veilige groep … op een uitnodigende ‘camping’ Het Eibernest. In de ‘buik’ van mama Tipi kon ik opnieuw geboren worden, alwéér .. onder toeziend oog van de ooievaar (?) mogen al mijn schepselen de wereld invliegen en op eigen benen staan. Ik ben weer vrouw geworden in liefdevolle omhelzing van jullie hier; dank! Marjan, Adri, Jeanine, Karin, Catharina, Henk, Anand, Harry 

XXX Janine

dromen in een tipi